Primăria Sectorului 1 a lansat o licitaţie de 2,41 miliarde lei (peste 500 de milioane de euro), fără TVA, pentru construirea spitalului de urgenţă de pe Șoseaua București-Târgoviște, investiție promisă de autorități încă din 2016, potrivit unui anunţ publicat pe platforma SICAP.

Macheta Spital Vasile cel MareFoto: Hotnews

Licitația a fost lansată prin Compania de Investiţii şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public - Privat Sector 1 și vizează "elaborarea fazei de proiectare (Avize+Proiect Tehnic+Detalii de execuţie) şi a fazei de execuţie a lucrărilor, inclusiv asistența tehnică din partea proiectantului pe toată durata executiei lucrărilor, conform Hotărârii nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice", pentru spitalul de urgență categoria I A, scrie Mediafax.

Spitalul ar urma să fie construit pe Șoseaua București-Târgoviște nr. 10, Sector 1.

Durata contractului este estimată la 36 luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 19 februarie.

Despre proiectul construirii noului Spital de Urgenţă din Sectorul 1 se vorbeşte încă din 2016, când a fost semnat un protocol de colaborare între Primăria Sectorului 1 şi Ministerul Sănătăţii condus atunci de Vlad Voiculescu.

În martie 2018, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, spunea că lucrările la noul Spital de Urgenţă "Sfântul Vasile cel Mare” din Sectorul 1 ar putea începe la sfârşitul lui 2019. Unitatea medicală ar urma să aibă peste 1.000 de paturi, 60 de linii de gardă, 37 de săli de operaţii, heliport, spaţii de cazare pentru medici şi să includă toate specialităţile. Primarul spunea atunci că spitalul ar urma să coste aproximativ 300 de milioane de euro.

În noua unitate medicală ar urma să fie relocate paturile şi cadrele medicale din Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi şi secţia de pediatrie de la Institutul Mama şi Copilul.

Astfel, spitalul ar urma să aibă trei sectii de chirurgie generală, oncologie și boli infecțioase, sectii de ortopedie, neurochirurgie, cardiologie, 165 de paturi pentru pediatrie. Totodată, în ambulator se vor găsi toate specialitățile necesare pentru un spital de categorie IA: oncologie, boli infecțioase, ortopedie, ginecologie, dermatologie, ORL, oftalmologie.